De zon & de zongevoelige huid

De zon is lekker en biedt ontspanning, maar niet iedere huid is blij met deze warme zonnestralen. Wie een zongevoelige huid heeft, reageert heftig op zonlicht, met vervelende klachten als gevolg. Wat is een zongevoelige huid precies, wat doet de zon met dit huidtype en hoe bescherm je de zongevoelige huid? 

... Lees meer
De zon & pigmentvlekken

Geen huid zonder pigment. Door pigment – een kleurstof die aanwezig is in de weefsels van mensen, dieren en planten – krijgen je huid en haren kleur. Maar wat zijn pigmentvlekken dan precies? Hoe ontstaan ze en hoe ga ja ermee om?

... Lees meer
De zon & huidveroudering

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de zon is voor het grootste deel verantwoordelijk voor huidveroudering. Hoe dit precies werkt en waarom een goede zonnebrandcrème zo belangrijk is wanneer je (vroegtijdige) huidveroudering wil voorkomen, lees je in dit artikel.

... Lees meer
Wat is een goede zonnebrandcrème

Van SPF 10 tot 50+, waterproof of juist niet, als crème, lotion of spray: zonnebrand is er in alle soorten en maten. Hoe weet je welke je moet kiezen? En nog veel belangrijker: hoe herken je een goede, kwalitatieve zonnebrandcrème?

... Lees meer
De zon & huidkanker

De zon biedt warmte, maakt vrolijk en kan je een mooi kleurtje geven. Maar wie zich te vaak blootstelt aan de zon – en dat vooral onbeschermd doet – loopt een verhoogd risico op huidkanker. Wat is huidkanker precies, hoe ontstaat het en nog belangrijker: hoe voorkom je het?

... Lees meer
Alles over insmeren

Wist je dat ruim driekwart van de Nederlanders te weinig zonnebrandcrème gebruikt? En niet vaak genoeg smeert gedurende de dag? Over insmeren valt veel te vertellen!

... Lees meer
Bescherm de kwetsbare kinderhuid tegen de zon

Hoe oud je ook bent en welk huidtype je ook hebt: je huid beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon móet. Maar er is één doelgroep waarbij het extra belangrijk is om voor een goede zonnebrandcrème of -spray te kiezen: kinderen. De kinderhuid is kwetsbaar en kan niet zonder hoge SPF.

... Lees meer
Optimale zonbescherming: tips & tricks

Goed beschermd van de zon genieten, kan dat? Wel met deze tips & tricks.

... Lees meer
Klinisch getest voor de zeer droge huid

Mensen met atopische dermatitis zijn gebaat bij een matige blootstelling aan de zon en een zonnebrandmiddel dat geschikt is voor de gevoelige, eczematische huid.

... Lees meer
Samen leren, samen smeren

Even smeren voor het buitenspelen. KWF Kankerbestrijding maakt zich hard om zonbescherming op scholen verplicht te stellen. Ladival ondersteunt dit initiatief van harte, maar we weten ook dat dagelijks een hele klas insmeren een flinke klus is. Daarom zijn we de campagne Samen Smeren gestart.

... Lees meer
Waar ligt jouw zonnegrens?

Hoe lang ben jij maximaal beschermd tegen de schadelijke straling van de zon? Ontdek  wat voor huidtype je hebt en ontvang een persoonlijk zonadvies.

... Lees meer
Het belang van veilig zonnen

Van de zon kunnen we allemaal genieten. Maar stel je er niet zomaar aan bloot. Je huid is het belangrijkste wat je hebt en verdient daarom de allerbeste bescherming.

... Lees meer