VEILIG ZONNEN


Van het zonnetje kunnen we allemaal genieten. De zon geeft ons licht en warmte, heeft invloed op hoe we ons voelen en zorgt voor de aanmaak van vitamine D, wat weer goed is voor onze botten. Maar de zon kan ook negatieve gevolgen voor ons hebben. Van te veel zonlicht kan je huid uitdrogen en verbranden en kun je zelfs huidziektes krijgen. De boosdoeners zijn de onzichtbare delen van zonlicht: ultraviolette straling (UV-A en UV-B) en infrarood-A straling (IR-A). UV-B is de belangrijkste oorzaak van zonnebrand, UV-A en UV-B kunnen op lange termijn huidkanker veroorzaken en te veel UV-A en IR-A vermindert de elasticiteit van de huid, waardoor die veroudert en uitdroogt en er vroegtijdig rimpels ontstaan. Hoe lekker ook, het zonnetje brengt dus serieuze risico’s met zich mee. De schade die de zon aan je huid kan doen, kun je later niet meer ongedaan maken. Ga daarom verstandig om met de zon en bescherm je huid optimaal.

 

Wat je ook doet…
Zoek de schaduw op! Mijd de zon tussen 11.00 en 15.00 uur, ga niet in een keer te lang zonnen, draag bedekkende kleding, zet een zonnehoed en een zonnebril op, maar wat je ook doet… houd je huid gezond en gebruik goede zonbescherming! Hoe goed een zonnebrandcrème je beschermt, kun je aflezen aan de Sun Protection Factor (SPF). Deze factor, die vaak prominent op de verpakking staat, geeft aan hoeveel keer langer je in de zon kunt zitten met bescherming dan zonder bescherming. Kun je normaal maar kwartier in de zon zitten zonder te verbranden, met factor 10 kom je uit op 150 minuten. De SPF-aanduiding heeft overigens alleen betrekking op de doeltreffendheid van de ultravioletfilter UV-B in de zonnebrandcrème. Over wat de crème doet tegen UV-A straling zegt de factor niets, laat staan over de onbekendere infrarood-A straling – Ladival is de eerste in Nederland die snelle en betrouwbare bescherming tegen IR-A biedt!

Eerste klas zonbescherming
Goed insmeren doe je een half uur vóórdat je de zon ingaat. Wees daarbij niet te zuinig, maar ook niet te royaal, en smeer jezelf ook regelmatig in na zwemmen en tijdens sporten. Pas alleen wel op voor de combinatie van zonnebrand en zonlicht, want soms kan die tot vervelende huidreacties leiden, zoals jeuk, bultjes of zelfs blaasjes. Zeker als je een gevoelige huid hebt, is het opletten: de combinatie van zon en zonnebrand kan je zelfs een blijvende overgevoeligheid voor zonlicht opleveren. Afhankelijk van je huidtype en de (over)gevoeligheid van je huid, biedt Ladival je een ruime keuze aan eerste klas zonbescherming. Ladival is de natuurlijke keuze voor iedereen die zijn of haar huid niet onnodig wil belasten, maar optimaal wil beschermen.

 

Ladival:

• Beschermt de huid tegen schade door de zon

• UV-A en UV-B bescherming volgens EU-richtlijnen
• Beschermt als enige tegen infrarood-A straling

• Bevat geen allergenen, parabenen, kleurstoffen, parfums en, emulgatoren (PEG’s)

• Verzorgt en verzacht de uitgedroogde huid