Het principe van Ladival


Hoogwaardige zonbescherming gemaakt van de allerbeste ingrediënten, waarbij geldt: zo veel als nodig, maar zo weinig mogelijk. Dat is het principe van Ladival. Onze UV-A en UV-B bescherming voldoet aan alle EU-richtlijnen en helpt bovendien de schadelijke gevolgen van IR-A straling, oftewel huidveroudering, te voorkomen. Dit maakt Ladival uniek in Nederland.

 

Ladival is een gemaakt voor je huid. Onze zonnebrandmiddelen laten zich goed verdelen, worden snel opgenomen en zorgen voor een aangenaam gevoel. Of je nou een normale, gevoelige of zeer gevoelige huid hebt, je hebt altijd een goede reden om je huid te verwennen met de beste bescherming tegen de zon.

GEEN ONNODIGE INGREDIËNTEN

geen parabenen

De samenstelling van Ladival is perfect gebalanceerd. We hoeven daarom geen parabenen of andere conserverings-middelen te gebruiken.

geen kleurstoffen

Er is geen bewijs dat gekleurde zonnebrand betere bescherming biedt, wel dat kleurstoffen allergische reacties kunnen veroorzaken bij een gevoelige huid.

geen parfums

Om de vorming van donkere vlekken op de huid te voorkomen, is de samenstelling van Ladival vrij van parfums.

geen emulgatoren

Met PEG’s, of polyethyleen-glycolen is het makkelijker mengen, maar in de zon zijn deze stoffen niet stabiel. Anders dan gebruikelijk in de cosmetische industrie, bevat onze formule daarom alleen emulgatoren die allergische reacties voorkomen.

FAQ

Bekijk hier de antwoorden op veelgestelde vragen:

DE ZONNEBRANDPRODUCTEN VAN LADIVAL ZIJN OP WATERBASIS, MAAR ZIJN ZE DAN OOK WATERRESISTENT?

Ja, de zonnebrandproducten van Ladival zijn waterproof - en Ladival voor Kinderen is zelfs ‘extra watervast’. Bij het smeren van Ladival ontstaat een dun laagje op de huid. Dit laagje is waterafstotend en zorgt ervoor dat de gel of melk op de huid blijft zitten. Ook zijn UV-filters in Ladival-producten waterresistent.

KUN JE LADIVAL GEBRUIKEN VOOR JE GEZICHT?

Ja. De producten van Ladival kun zowel op je lichaam als op je gezicht smeren. Voor het gezicht hebben we ook een speciale tube van 75 ml!

Is ladival geschikt bij zonneallergie?

Mensen met een gevoelige huid kunnen heftig reageren op zonlicht. De huid begint te jeuken en ook kunnen er blaasjes en rode bulten ontstaan. Parfums en emulgatoren (mengstoffen), die in veel zonnecrèmes en verzorgingsproducten zitten, kunnen de allergische reactie versterken. Met Ladival heb je daar geen last van. Wij hebben een serie producten voor de zongevoelige huid die vrij is van irriterende vetten, parfums, kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Alle producten uit deze serie zijn op waterbasis: alle niet in water oplosbare oliebestanddelen, zoals UV-filters, worden fijn verdeeld (gedispergeerd). Ladival voor de Zongevoelige Huid bevat alles wat je nodig hebt om je huid te beschermen tegen verkleuringen en zonnebrand. Het is een gel met de cosmetische eigenschappen van een zonnemelk; de oplossing laat zich gemakkelijk verdelen en trekt snel in de huid – zónder een kleverige film achter te laten! Met hoogwaardige UV-filters, zoals een infrarood-A beschermingscomplex met anti-oxidanten, biedt onze gel bescherming tegen zonnebrand en zonverwante rode verkleuringen.

Heb je een eczeemgevoelige huid, dan kun je het beste Ladival voor Kinderen gebruiken. Deze is namelijk net wat vetter dan Ladival voor de Zongevoelige Huid en dus beter voor een eczeemhuid.

Ladival is dermatologisch getest en helpt ook tegen uitdrogen, vroegtijdige veroudering en rimpelvorming. Allantoïne kalmeert de huid en bevordert celregeneratie, vitamine E werkt verzorgend. Bij zonneallergie is het van belang om ook na het zonnen emulgatorvrije producten te gebruiken. Voor de behandeling van zongeïrriteerde huid adviseren we je om Ladival voor de Zongevoelige Huid After Sun te gebruiken. Deze gel bevat hydraterende oliën, dexpanthenol en vitamine E. Deze ingrediënten verkoelen, verzorgen en ontspannen de huid na het zonnen. 

Waarom after sun gebruiken?

Wat de gevoelige huid nodig heeft na een dag in de zon, is bijzondere zorg. Ladival After Sun is vrij van emulgatoren parfums, kleurstoffen en conserveermiddelen en bevat dexpanthenol en allantoïne om de huid te bevochtigen en te kalmeren. Vitamine E helpt voortijdige veroudering van de huid tegen te gaan. De gel wordt gemakkelijk geabsorbeerd, heeft een aangenaam verkoelend effect en laat geen plakkerig laagje achter. Onze after sun wordt meteen door je huid opgenomen.

Waarom zou je voor kinderen iets anders gebruiken dan voor volwassenen?

Kinderen hebben een zeer gevoelige huid. Hun huid is nog volop in ontwikkeling en daarom zijn  lichaamseigen beschermingsmechanismen nog niet volledig ontwikkeld. Ladival voor Kinderen is een intensief verzorgende zonnebrandmelk. Het beschermt door een speciaal op de gevoelige kinderhuid afgestemde filtercombinatie, bestaande uit micropigmenten en synthetische filters. Deze combinatie is vooral bij neurodermitis (atopische eczeem) zeer goed verdraagbaar. Bij een studie met 222 kinderen, in de leeftijd van 2 tot 13 jaar, bevestigen ouders en artsen in meer dan 90% van de gevallen een goede tot zeer goede verdraagbaarheid. Ook nam gedurende het onderzoek het aantal neurodermitis-plekken aanzienlijk af.

Ladival voor Kinderen is een extreem watervaste zonnebrandcrème met stralingsbeschermingsfactor 30 of 50+. Als de huid van je kind geen synthetische filters verdraagt, kun je ook kiezen voor een ultrasterke zonbescherming met heldere micropigmenten. Het mineraalfilter in deze emulsie reflecteert de UV-A en UV-B stralen van de zon, waardoor deze niet de huid kunnen binnendringen. Een UV-filter, zoals de infrarood-A beschermingsfactor met geselecteerde antioxidanten, beschermt de huid tegen zonnebrand, uitdroging en door de zon veroorzaakte roodkleuring van de huid. Vitamine E werkt verzorgend en de natuurlijke oliën verzorgen de van nature droge kinderhuid.

Ladival voor Kinderen is een dermatologisch geteste, extra watervaste zonnebrandmelk. De melk bevat geen conserveringsmiddelen of PEG-emulgatoren, is parfum- en kleurstofvrij en beschermt direct na het opbrengen. Om een optimale stralingbescherming te behouden, raden we je aan om regelmatig in te smeren.

Hoe vaak moet ik insmeren?

In principe wordt geadviseerd om je om de 2 uur opnieuw in te smeren met zonnebrandcrème. De KWF kankerbestrijding ondersteunt dit advies.